Sinulog Fest

Ferdinand Magellan, en portugisisk oppdagelsesreiser kom i Cebu, Filippinene den 15. april 1521 for å hevde territorium for Spania og plante korset på Cebus bredder. Rajah Humabon og Hara Amihan konverterte til kristendommen og ble døpt. Nå er de kjent som Haring Carlos og Reyna Juana. Ferdinand Magellan ga dem et bilde av Jesusbarnet eller Santo Nino som en dåpsgave til dem. Da Hara Amihan eller Reyna Juana fikk den hellige bildet, danset hun med glede mens hun holdt Santo Nino. Andre innfødte fulgte henne og dermed ble det den første Sinulog. Rundt 800 innfødte ble også senere døpt på den Romersk-Katolske kirke.

Sinulog er en kulturell og religiøs festival til ære for Santo Nino (barnebilde av Jesus Kristus) i Cebu City, Filippinene som holdes hver tredje søndagen i januar.

Etter høymessen den 15. januar skal vi også feire Sinulog. Det blir altså på samme tidspunkt som Juletrefesten og alle er velkommen. Ta gjerne med mat, drikke eller kake. Vel møtt!